fredag 27 februari 2009

Serial offender...

Irland har en stor polsk befolkning. Irländska polisen, An Garda Siochana, var länge på jakt efter Prawo Jazdy, en polsk medborgare boende på Irland, som regelbundet brutit mot trafikregler i hela landet. Fortkörning i Dublin, farlig omkörning i Cork, felparkering i Galway osv osv. Han hade mer än 50 utestående böter men uppgav olika adresser vid varje tillfälle och lyckades på så vis länge undvika lagens långa arm. Fram till nyligen, när Prawos riktiga identitet kunde avslöjas. Prawo Jazdy är polska och betyder...you guessed it.....KÖRKORT. Tryckt i tydliga bokstäver överst på ett polskt körkort. Ett memo har skickats runt till generade poliser för att undvika att misstaget upprepas. Jag kanske skulle ha behållit mitt svenska körkort och inte bytt ut det mot ett irländskt. Om jag (mot all förmodan!!) skulle stoppas för en förseelse skulle jag kunnat presentera mig som Mrs Korkort!

6 kommentarer:

Svensk chekchouka sa...

asg, vad polackerna maste ha garvat ât alla godtrogna irländska poliser.
vad kul att du börjat blogga!

annai sa...

SC: En talesman för en polsk förening intervjuades på nyheterna och sa väldigt diplomatiskt att det var "an easy mistake to make", men han såg ut som om han skulle brista ut i skratt vilken sekund som helst. Helt sanslöst!

Dosiss sa...

"Fniss" Jag läste Mrs Kortkort men dâ kanske de lâter dig köra vidare utan böter;)

annai sa...

DosissÖ Hihi, ja det är ju också ett alternativ...

Karin sa...

Hahaha, hur korkade måste inte poliskåren känna sig nu! En fundering bara, om det nu finns så många polacker på Irland, borde inte några ha blivit poliser också och kunnat avslöja Mr Prawo Jazdy??

annai sa...

Karin: Man måste vara irländsk medborgare för att kunna bli polis. Men man kan ju tycka att med tanke på hur många polacker som bor här så borde polisen kanske bekantat sig med hur ett polskt körkort ser ut...