torsdag 16 september 2010

Kortkort

En av makens bröder skjutsade igår kväll sin femtonåriga dotter och hennes vänner till ett tonårsdisco i stan där vi bor. Flickorna firade att de fått resultaten från The Junior Certificate Exam, proven man gör efter tredje året i Secondary School när man är 15 år. (Dessa följs efter sjätte och sista året av The Leaving Certificate Exam vars resultat studenterna fick förra månaden.)
Svågern kom hem till oss för att vänta till det var dags att hämta tjejerna.
- Sex flickor lämnade jag av utanför discot, suckade han och skakade på huvudet, och tillsammans hade de inte på sig tillräckligt med tyg för en ordentlig klänning...
En stackars orolig pappa till tonårsdöttrar. It's all ahead of us.
Små barn, små problem. Stora barn, stora problem. Och korta kjolar...
Jag antar att när barnen blir lite äldre och klokare och kjolarna lite längre, så minskar oron, även om man aldrig slutar se dem som sina små bebisar.
Och för att understryka att jag verkligen börjar bli gammal så kan jag inte låta bli att notera hur totalt annorlunda femtonåringar som går på disco idag klär sig, i jämförelse med mig och mina kompisar när vi var femton.

6 kommentarer:

Svensk chekchouka sa...

asgarv, vâgar inte ens tänka pâ makens reaktion i samma situation...

annai sa...

SC:
Hahaha, stackars lilla N. Hennes pappa kommer att FÖLJA MED IN när hon ska på tonårsdisco. :)

Dosiss sa...

Jag deklarerade inför en hâpen son att han ska alltid bo hemma och han fâr aldrig âka motorcyckel. Dottern kommer vi att lämna in till nunnorna i stan.

ExPIAtriate wife sa...

Hahahha, japp, far i huset har deklarerat att nar dottern blir tonaring flyttar vi fran UAE till en jordkula i Norrland...
Visst har tiderna forandrats, min sjuaring springer runt med mobiltelefon och tjatar om Youtube, jag tror inte att det ens fanns datorer nar jag var sju ar...
Ha en underbar helg!
Kram!

Katarina i Holon sa...

Dagens unga tonåringar går in för att vara SEXIGA!! Det gjorde aldrig vi. Vi var FINA, ibland hade vi till och med kjol och blus på festerna.

annai sa...

Dosiss:
Vilken utmärkt plan! Lycka till med att övertyga barnen om det bara... :)

ExPIA:
Visst har tiderna förändrats, både vad gäller kläder och teknik. Att jämföra dagens barn/ungdomar med oss som växte upp på 70- och 80talen är som att jämföra natt och dag.
Trevlig helg till dig också! Kram

Katarina i Holon:
Det är sant. Att vara sexig var nog väldigt långt från våra 15åriga tankar. Man ville vara fin som du säger. Vi var otroligt ORDENTLIGT klädda. Och diskret sminkade.