lördag 22 augusti 2009

Frågvisa

Som de flesta andra barn så är mina barn vädligt nyfikna och intresserade. De vill veta hur och var och när och varför om allt omkring dem.
Vissa frågor är standard för alla föräldrar: "Hur kommer babyn ut ur magen?" Genom naveln, såklart!
Många frågor är naturvetenskapliga: "Hur bildas regn?", "Vad är det där för fågel?" "Vad äter illern?" Svaret på de dessa frågor är nästan alltid ett och samma: "Fråga pappa!"
En del undringar är mer filosofiska och svårare att svara på: "Varför kommer tidvattnet in?" "Var var jag innan du och pappa träffades?"
Och sen har vi de där frågorna som får en att haja till och undra varför i all världen de undrar det vid just det tillfället. Som igår när vi satt och tittade på VM i friidrott och sonen frågar: "Hur ser en ko ut när den är arg?"
Men visst är det bra att de undrar och vill veta. Vi svarar så gott vi kan och hoppas att de aldrig förlorar den där nyfikenheten för världen omkring dem.

5 kommentarer:

Noam sa...

Mina barn är så stora nu att jag säger åt dem att kolla google!!

Och inte säger du väl till barnen att bebisen kommer ut genom naveln....?

Ibland kan man bli tokig av alla frågor men man får försöka att svara så gott man kan.

Katarina i Holon sa...

Det var alltså inte Noam som skrev ovan utan Noams mamma...

annai sa...

Katarina: Ja tänk vad bra att man kan googla allt nu. Jag ska ta och kolla upp det där med bebisar...
;-)

Petra and Co sa...

Jag blev så frustrerad en gång av kostanta frågan var de var innan de föddes eller bodde i min mage så jag slog till med...du var i pappas pung. Blicken jag fick var oslagbar fast senare fick jag skämmas då de bland andra förklarade att år si och så var de i pappas pung :-) Det var bara att le.

annai sa...

Petra: ASG Ja man måste komma ihåg att barn pratar. Mycket och med alla! :)