tisdag 2 juni 2009

Instruktioner

Idag fick vi ett nytt modem levererat och maken läste faktiskt de medföljande instruktionerna innan inkopplingen och insåg därmed att en liten del saknades och installationen får därför vänta.
Pustar ut! Tänk om han kopplat ner mig utan att kunna koppla upp mig igen!!! Ryser vid tanken...
Jag vet inte varför, men min man brukar aldrig läsa instruktioner till några apparater vi köper. Jag (som är väldigt ordentlig och praktiskt lagd!) tycker om att läsa igenom litteraturen innan jag försöker installera, montera eller koppla ihop något. Bara så att man vet vad man kan vänta sig liksom.
Maken är mer "äventyrlig". Han har ju inte växt upp med IKEA möbler...
Är det för att han är irländare kanske? Han har lite av en medfödd rebellinstinkt. En förmåga att se regler och instruktioner som "utmaningar". Inte något man ska följa.
Eller är det kanske en "mans-grej". Att han "kan själv". Ungefär som att inte vilja fråga efter vägen. Att hellre åka vilse först...
Eller det kanske bara är han. Vad vet jag. Han är i alla fall den i familjen som är duktigast på att följa mina order. Alltid något!

5 kommentarer:

Petra and Co sa...

Det en mans grej eller så kommer min mans irländska bakgrund ifråga för han är exakt likadan. Han skulle hellre dö än fråga efter direktion. Läser ALDRIG instruktioner. Ibland kan jag inget annat än skaka på huvudet
:-)

Karin sa...

Tror inte att det har ett dugg med de irländska rötterna att göra, min man är likadan!

annai sa...

Petra: Visst är det lustigt. Varför inte göra det lätt för sig!?

Karin: Jag tror faktiskt också att det är mer en mansgrej än en irländsk grej. Tur att vi flickor är så praktiska ;-)

Lillie plein damour sa...

Fniss,jag kommer i hâg sena kvällar efter ikeabesök med en arg make för att ikea hade "glömt" vissa skruvar sâ sakerna blev inte som de sâg ut pâ pappret!! Haa, i slutet sâ fick jag nervösa skrattanfall!
KRAM

annai sa...

Lillie: Haha, DUMMA IKEA som glömmer att lägga i rätt skruvar!