lördag 6 juni 2009

Klantigt

Denna vecka och nästa gör eleverna som går tredje (14-15åringar) och sjätte (17-18åringar) åren i Secondary School sina examensprov. Jag tror det är därför vi haft så fint väder. Det brukar alltid vara soligt och varmt när de proven hålls. Bara för att göra det lite extra frustrerande för elverna att behöva plugga och sitta instängda och göra prov liksom...

I onsdags morse var det dags för Engelska Prov 1, som skulle följas av Engelska Prov 2 i torsdags.
Men något snille delade i onsdags ut Prov 2 på en skola. Misstaget uppdagades relativt snabbt, provet samlades in och eleverna fick de korrekta papprena för Prov 1.
I och med att ett antal elever sett Prov 2 så bestämde man sig i rättvisans och integritetens namn för att komponera ett helt nytt Prov 2. Det fanns ju inte tid att få detta klart till torsdagen, så det examensprovet har de i stället fått göra idag , lördag.
Stackarna. Det är en stressig tid ändå och de flesta har ju sitt "pluggschema" inför proven planerat, så jag kan tänka mig att en sådan ändring, och att dessutom behöva göra provet på en lördag, är frustrerande.
Ett tiotal judiska elever har fått dispens och ska göra sitt prov imorgon söndag, för att de ska kunna observera sabbaten. Man tror inte det finns någon risk för fusk. De kommer att vara "under uppsikt" och eftersom deras sabbatsregler förbjuder dem att använda internet och telefon så bör de inte kunna få information om vad provet innehåller.

Tänk så mycket krångel för så många. Tänk om snillet bara kunnat läsa ordentligt på kuvertet innan han öppnade det.

Inga kommentarer: