tisdag 9 juni 2009

Snyft

När jag var liten grät jag alltid när jag tittade på Lilla Huset På Prärien. Vid nästan varje avsnitt tror jag. Speciellt när storasystern Mary blev blind. Det var drama på högsta nivå!
Nu är det Grey's Anatomy som får igång tårkanalerna. Igår kväll satt jag och snyftade över thékoppen igen.

- Hon kommer att dö! utbrast jag till maken, förblindad av tårar.
- Vet du att hon kommer dö? frågade han.
- Ja, jag har läst att hon ska skrivas ur serien...

Konstigt att man kan leva sig in så mycket i programmet och personerna att man gråter, samtidigt som kan ha en konversation om skådespelarna som gestaltar dessa personer.
En kväll grät jag fortfarande när jag gick och la mig. Gick upp i sovrummet med tårarna och snoret rinnande. Maken undrade förskräckt vad som hade hänt och skakade på huvudet när jag återgav kvällens storyline. Han har ingen förståelse. Men jag skulle inte heller vilja att han satt och snyftade bredvid mig i soffan. Som jag brukar säga till honom: "If you do have a feminine side, pleeease don't get in touch with it".

Jag är egentligen inte en överdrivet snyftig person. Normalsnyftig skulle jag tro. Förrutom när jag har varit gravid. Men då har man ju hormoner att skylla på. Jag minns när jag var fyra månaders gravid med sonen och grät och hulkade hejdlöst i bilen då de spelade Ronan Keatings väldigt nasala version av Garth Brooks If Tomorrow Never Comes på bilradion.
- Men har du lyssnat på orden? Lyssna på vad han säger! skrek jag till maken som mest såg rädd ut och tyst räknade efter hur långt jag hade kvar på graviditeten.

9 kommentarer:

Petra and Co sa...

Känner igen mig totalt. Jag kommer också ihåg då Lauras hund dog och herregud, mamma kunde inte få mig att sluta gråta ;-)
Första säsongen på Grey´s tror jag att jag grät varje gång. Varför kunde inte Mcdreamy och Meredith få ihop det lyckligt.... ?!!!!? Jag kan vara en riktigt lipsill speciellt när jag tittar på TV eller filmer. Jag skall inte tala om graviditeten. Kram

Dosiss sa...

Jag kan inte sluta skratta. Jag är själv i en konstigt hormonell fas just nu. Tack för ett gott skratt.

Karin sa...

Jag tycker att Grey's Anatomy är alldeles utmärkt terapi, gråta behöver man ju då och då och jag föredrar verkligen att det är åt några karaktärer på TV än att det är åt mitt eget liv! Min make har inte heller någon som helst förståelse men har börjat vänja sig vid det. Å andra sidan förstår ju inte jag hur han kan sitta och titta på Sci-Fi och få någonting ut av det heller så vi ligger nog lika.

Lillie plein damour sa...

Fniss gumman, stackars maken!!
Det första jag gjorde när jag kom hem frân sjukhuset med nyfödda C var att grâta, sedan gick jag runt och snyftade hela dagen!

Jag grät när Lynette blev sjuk och inte vâgade att berätta det för hennes vänner, dâ lipade jag högt för jag tänkte pâ hur fina ni var när jag var dâlig och hur ni puschade och lyssnade dâ jag behövde er.

Puss

annai sa...

Petra: Det där om Lauras hund kommer jag inte ihåg! Måste ha förträngt det för att det var för sorgligt ;) Kram

Dosiss: Vassego! We aim to please :)

Karin: Du har rätt. Och det är kanske just för att de är fiktionella som man vågar "släppa loss" med gråtandet!

Lillie: Gumman, det är det vänner är till för. Kram

Svensk chekchouka sa...

Jag gapskrattar och känner naturligtvis igen mig. när jag arbetade i Paris satt portvaktens bästis i köket och grätt i flera dagar när en av huvudpersonerna i hennes Mexikanska sâpopera dött. Jag grâter ocksâ- hejdlöst och kan känna mig nedstämd i flera timmar efterât, men jag är ju som bekant extremt snyftig.

annai sa...

SC: Ja du är extremt snyftig, men även extremt lycklig! Du både skrattar och gråter högt. Det är nyttigt. Kram

Katarina sa...

Jag gråter sällan av påhittade serier, men jag kan tycka att det är jobbigt att handlingen inte går riktigt som jag vill. Jag är inte speciellt snyftig alls men jag kan gråta av dokumentärer som handlar om riktiga liv.

annai sa...

Katarina: dokumentärer eller nyhetsrapporter om barn som far illa klarar jag inte, speciellt sedan jag fick barn själv.