torsdag 11 juni 2009

Skolböcker

Nu har vi fått listan över skolböcker vi måste införskaffa till hösten. Sommarlovet börjar om 2½ vecka och vi börjar redan tänka på nästa skolår! Välorganiserade or what?!
Här köper vi alla skolböcker själva. Skolan brukar anordna en dag innan vårterminen slutar då en av bokhandlarna kommer in och säljer böcker i skolan. Det är faktiskt rätt praktiskt att få det gjort. Sommarlovet går fort och vips så är det slutet på augusti och man ska i sista minuten köa i bokhandeln i stan. Dessutom får skolan på det sättet en liten del av vinsten.
Ju äldre barnen är desto fler böcker och desto dyrare blir det. Och när de är små är det ju nästan bara arbetsböcker, inte textböcker, man använder och de går ju inte att återvinna till småsyskonen. De vet vad de gör, de som producerar böcker...
Kan inte fatta att jag har två barn som ska till "big school" den 1:a september. Tiden flyger iväg. Mellantjejen börjar ettan, eller Junior Infants som första klass kallas här. Sonen som ska börja tredje året går in i det som kallas First Class. Sen när de börjar nionde året så kallas det First Year. Är ni förvirrade än?
Det är en stor dag i ett barns, men framför allt en förälders liv, när barnet börjar skolan. Sonen var så oberörd och cool. Inga tårar, inga nerver. Barn är så bra på att liksom bara finna sig i situationer utan att analysera och tänka efter och göra en stor grej av det. Så jag var också duktig och väntade med att fälla en liten stolt tår tills jag satt mig i bilen. Den enda som skrek och grät var mellantjejen (eller lillan som hon ju var då!) för hon ville också stanna kvar och gå i skolan och inte åka hem med mig.

Inga kommentarer: