tisdag 7 juli 2009

Rent och snyggt

I helgen åker vi på semester. Två härliga, förhoppningsvis soliga och varma veckor i den vackra sydvästra delen av landet. Så jag packar och ordnar för fullt.
Och städar. Jag måste alltid städa och feja och byta sängkläder osv. innan jag åker iväg någonstans. Främsta anledningen är att jag inte vill komma hem till ett stökigt hus efter semestern. Men jag har också den där "tänk-om-något-händer" tanken någonstans i bakhuvudet. Det är inte på något mörkt och depressivt sätt, mer på ett praktiskt sätt. Ungefär samma sak som att alltid ha hela och rena underkläder i fall man blir påkörd av en buss. Helt ologiskt och oviktigt egentligen.
Eller som när jag skulle åka till Paris själv för ett par år sedan och lämnade make och barn hemma. Jag var tvungen att skura ur kylskåpet "bara i fall att..." Trots att min man försäkrade mig om att hur rent kylskåpet var, inte skulle inte vara hans första bekymmer och angelägenhet om olyckan (ta i trä!) skulle vara framme. Eller om jag insåg hur mycket billigare vinet är i Frankrike och bestämde mig för stanna där.
Nu gick allt bra och jag kom tillbaka (med åtskilliga vinflaskor i bagaget!) till mitt rena kylskåp. Men, men, det gäller att vara förberedd...

6 kommentarer:

Petra and Co sa...

ASG!! Jag gör samma grej fast här lyckas jag aldrig till 100%. Mamma var alltid så, skulle vara fint och rent när man åkte men mest för att det är skönare att komma hem till ett rent hus än ett i kaos och det håller jag med om. Jag har fortfarande hoppet att jag lyckas någon dag ha ett riktigt rent hus och undanplockat. Hoppas ni får en superskön semester. Här skall jag till doktorn med barn nr 2 som nu är sjuk, kanske halsfluss han med. Yipee!! :-)

annai sa...

Petra: Åh nej! Halsfluss är inte roligt. Hoppas han snabbt är på bättringsvägen. Kram

Katarina i Holon sa...

Du är så smart! Trevlig semester!

annai sa...

Katarina: Visst är jag ;)!
Tack! Det ska bli så skönt att komma iväg.

Karin sa...

Jag trodde länge att jag bara hatade att packa men insåg när jag satt klockan tre på natten innan vi skulle iväg någonstans och sorterade papper att det är just den där grejen att allting ska vara i ordning när jag åker någonstans som är så jobbig. Fast jag har aldrig tänkt att det skulle vara ifall att jag inte kom tillbaka - visste jag att jag inte skulle komma tillbaka skulle jag fullständigt skippa städningen!

annai sa...

Karin: Ja först och främst städar jag för att kunna komma hem till ordning och reda. Och du har rätt, om man inte ska återvända så borde det sista man sysslar med vara att städa :)