onsdag 24 februari 2010

Läslust

Jag brukar läsa för barnen varje kväll innan de ska sova. De turas om att välja bok och när det är sonens tur har det på senaste tiden blivit väldigt "intressant". Häromkvällen valde han t.ex. Encyklopedia om Människokroppen och ikväll var det en irländsk ordlista. Båda böckerna var i och för sig utformade för barn, men jag tycker att det känns som lite överkurs på kvällskvisten, så jag lyckades i stället styra honom mot Pippi på rymmen. Mer på min nivå.
En kväll för ett par år sedan började det bli sent och jag sa till dem att välja en kort berättelse. Deras förslag? Bibeln. Ibland kan man nästan få för sig att de bara försöker fördröja sovandet, men så kan det väl inte vara...?

4 kommentarer:

Dosiss sa...

Bibeln är klar överkurs ;) men, faktiskt, min son läser barnencyklopedier sedan 2 âr tillbaka. Han bara älskar dom.

annai sa...

Dosiss: Ja när klockan närmar sig nio och trötta mamman vill relaxa med en kopp thé så känns bibeln lite tung...
Det är jättebra att de har läslust och nyfíkenhet. Det ska man definitivt uppmuntra.

Katarina i Holon sa...

Vi har läst bibeln för barnen, gamla testamentet, fast en förenklad barnversion. Maken läste några kapitel för barnen varje fredag.

Annars gillar jag också att läsa uppslagsverk. Kan surfa runt i timmar på wikipedia och njuta av läsningen!

annai sa...

Katarina: Jo, jag tycker faktiskt att det hör till allmänbildningen att ha läst, om än inte hela, så i alla fall stora drag av bibeln. Inte av religiösa skäl, men jag tycker man ska ha ett bra hum om den. Men inte som "snabb godnattsaga" ;)

Och jag håller med, wikisurfing är kul. Man vet aldrig var man hamnar!