torsdag 25 februari 2010

Varannan damernas

Idag upptäckte jag att "Damkronorna" tävlar i OS. Jag hade faktiskt ingen aning om att tjejer spelar ishockey. Jag blev väldigt förvånad. Det ligger ingen värdering i min förvåning, folk får pyssla med vad de vill vad mig anbelangar, och det är ju inte konstigare än att tjejer spelar rugby här, men väldigt förvånad blev jag i alla fall. Det märks att jag inte är så insatt i det där med vintersporter längre.

5 kommentarer:

Katarina i Holon sa...

Men hallå!! Hur har du kunnat missa det? Fast så här är det ju i Sverige: Först koncenteras ALL uppmärksamhet på killarnas hockey och damerna få noll uppmärksamhet. Om sen killarna åker ut, som de gjorde igår så går ju hoppet till tjejerna istället och så skrivs det plötsligt om dem! Men de förlorade också läste jag nu...

Israel är heller inte starka när det gäller vintersport av förklarliga själ, men vi har skickat ett isdansteam som tog en åttondeplats!

annai sa...

Katarina: Jag hade missat det helt och blev som sagt mycket förvånad. Jag såg i någon av tidningarna att någon var upprörd över de svenska kommentatorernas brist på intresse för damhockeyn.

Isdans är roligt att titta på. de är så skickliga tycker jag.

Karin sa...

Ungefär lika förvånad som jag blev när jag såg att du börjat blogga igen, det hade jag helt missat! Kul att du är tillbaka, nu ska jag läsa igenom vad du srivit sedan uppehållet.

PEC sa...

Damkronorna vann ju silver förra OS!!!. De slog ut USA i semifinalen som var totalt shockade och krossade för det är ju Kanadensarna och USA som är de dominerande tjej lagen. Det var Jim som tittade annars hade jag heller aldrig veta det :-)

annai sa...

Karin: Javisst, jag kände att jag behövde prata av mig igen :)! Välkommen tillbaka!

PEC: Och nu är tydligen kanadensiskorna i blåsväder för sitt firande! Tänk, för 24h sedan visste jag inte ens att de existerade, nu kan jag alla intriger :)