lördag 10 juli 2010

Det är så trevligt när folk är trevliga

I resten av världen slår sommaren tydligen värmerekord. Här på Irland har vi idag 16 grader och spöregn. Vi försöker roa oss bäst vi kan med aktiviteter som inte är väderlekskänsliga.
Idag bestämde vi oss för att besöka Thomond Park i Limerick. Rugby är otroligt populärt här och i vår provins Munster, följer många religöst laget med samma namn. Thomond Park är deras hemmaplan. Vigd jord. Helig mark.
Arean byggdes om och byggdes ut för några år sedan och är idag en imponerande stadium där det även finns ett rugbymuseum.
Det var muséet vi ville besöka. Vi parkerade bilen och sprang i ösregnet mot receptionen, som såg oroande övergiven ut. Glasdörrarna var stängda och låsta. Vi knackade och en väktare dök upp och informerades oss om att muséet och anläggningen var stängda. Typical! Här hade vi blivit dyngsura helt i onödan.
Men så sa väktaren vänligt att han kunde släppa in oss i alla fall. Att han kunde visa oss runt lite. Så att vi inte skulle ha en helt bortkastad resa.
Så himla sjysst. Det hade han ju inte alls behövt göra. Det är så trevligt när folk är trevliga. När de lätt kan rycka på axlarna och mumla något om öppettider, men istället gör något snällt för andra en regnig dag. That's the Munster way, säger maken.
Barnen fick se tunneln som spelarna springer igenom när de ska ut på planen, läktarna och spelplanen. De fick sitta på bänkarna i omklädningsrummet där spelarna sitter innan och efter matcherna och de fick se krokarna där kaptenen hänger sina kläder. Mycket bättre än ett museum tyckte de!

2 kommentarer:

Svensk chekchouka sa...

underbar mentalitet. Jag avskyr när folk gömmer sig bakom regler som de lâtsas vara tvugna att följa till punkt och pricka. Mina grabbar hade varit överlyckliga att besöka ett sâdant ställe.

annai sa...

SC: Jag tycker också att man ska försöka visa lite vänlighetsinitiativ (nytt ord?) där man kan. Det kostar inget. Så lite kan göra så mycket. Han gjorde verkligen vår dag den där killen. Fatta vilken grej för barnen!