måndag 5 juli 2010

Reslust

Vi satt och tittade på fotbolls VM häromkvällen. (Det finns verkligen inget annat att titta på just nu!) Innan matchen panerade kameran ut över Cape Town och Table Mountain. Jag sa att jag så gärna skulle vilja åka till Sydafrika. Sedan tänkte jag efter. Det finns alldeles för många ställen jag så gärna skulle vilja åka till.
Varje tidning eller bok man öppnar, varje film man tittar på, varje blogg man läser, fullkomligen svämmar över med vackra bilder och härliga beskrivningar av fantastiska platser runt om i världen. Platser jag så gärna vill se och uppleva.
Jag suckade och sa att, äsch, jag vill ju åka överallt, varpå min älskade, kloka make konstaterade att:
"Det vore väl mycket värre om du inte ville åka till alla de där ställena."
Och tänk så rätt han har. Tänk om man inte hade lust att åka någonstans, se någonting och uppleva allt det där som man upplever när man byter omgivning. Även om jag bara får se en bråkdel av alla de där platserna jag drömmer om ibland, så tror jag faktiskt det är rätt hälsosamt att vilja, att vara intresserad och att just drömma.

2 kommentarer:

Katarina i Holon sa...

Jag känner folk som inte har lust att se nya platser. De tycker mest det är besvärligt och tycker inte att det ger så mycket. Mest semesterdiarre och solsveda. Kanske malaria också om man har riktig otur, eller nån parasit...bäst att stanna hemma!

Själv önskar jag att jag hade råd att resa omkring och se världen! Men det har jag inte just nu i alla fall så jag får nöja mig att se och uppleva nya platser som inte ligger så långt bort. Men uppleva det måste jag!!

Katarina i Holon

annai sa...

Katarina:
Kommentarerna strular idag. Fick mail om din kommentar trots att den inte syns här, så jag svarar ändå.
Jag känner också folk som undrar "vad ska man dit och göra" "vad finns det att se där" och tycker att "ska det vara nödvändigt att åka dit". Så himla tråkigt.
Precis som du vill jag till fler ställen än plånboken tillåter, men det hindrar ju inte att man upplever saker på hemmaplan.