tisdag 6 juli 2010

Stolta skolbarnsföräldrar

Det var ett mycket stolt föräldrapar som läste barnens School Report Cards idag. Betygen från skolan kom med posten i morse. Ett skriftligt omdöme ges redan från första skolåret här.
Givetvis var vi tvungna att skoja lite med barnen. Skrämmas lite. Rynka ögonbrynen, sucka och skaka på huvudet när vi först läste igenom rapporterna. De visste nog att det inte kunde vara så illa för de såg inte speciellt oroliga ut.
Och oj vad stolta vi är över våra fina barn. De jobbar så duktigt och uppför sig så bra i skolan. Man ska skryta om sina barn på sin blogg!
Och nu ska man ju inte själv ta åt sig äran. Inte skryta. Not blow your own trumpet, som vi säger här. (Eller kanske, blow your own Vuvuzela, bara för att hålla sig lite aktuell och trendig!) Men när barnen får Very Good för punktlighet, närvaro och läxarbete, då tycker jag nog att jag kan känna mig lite ansvarig och ta åt mig lite av berömmet. För allvarligt talat, om vi gjorde allt i deras takt på mornarna så skulle vi glida in till skolan vid lunchtid varje dag...

2 kommentarer:

Svensk chekchouka sa...

ASGARV, mina barn fick ocksâ fina betyg, förutom just punktlighet och ordning. Skratta du, det bjussar jag pâ.

annai sa...

SC: REEEAAALLY??? Punktligheten kunde vara bättre alltså?! ASG!