tisdag 3 mars 2009

Boktips

Jag läste nyligen Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" och rekommenderar den starkt. Väldigt spännande och svår att lägga ifrån sig. Har köpt den engelska översättningen, "The Girl with the Dragon Tattoo", till min man och funderar på att läsa den också, bara för att se hur den "gör sig" på engelska. Ser fram emot att läsa del två och tre av Millennium-serien nu.

8 kommentarer:

Svensk chekchouka sa...

den gillade jag med. jag köpte skumtimmen ( googla, jag har glömt vad författaren heter) och blev glatt överraskad. En fin naturbeskrivning av öland och en bra historia!

annai sa...

SC: Visst var den bra? jag läser sällan svenska böcker men denna gillade jag verkligen. Ska kolla upp Skumtimmen. Tack för tipset.

PEC sa...

Jag har boken man har inte tagit tid att läsa den ännu. Jag har även "flickan som lekte med elden". Senaste tiden har jag varit så trött när jag lagt mig att jag somnar efter en sida. Jag har säkert 10 svenska böcker att läsa och vill läsa :-) One day...

annai sa...

Petra: Egentligen gillar jag att "somna till en bok" även om det är lite irriterande att börja om på samma sida varje kväll för att man inte har något minne av vad man läst. Men Stieg lyckades hålla mig vaken ;-)

Lillie plein damour sa...

V har är inne pâ den andra boken i den serien, och han gillar dem.
Han fick 3 an nu pâ hans födelsedag.

annai sa...

Lillie: Vad bra, så den går hem även hos ickesvenskar :-)

Unknown sa...

Stiegs tre böcker lâg pâ franska boktoppen länge. Ettan p^första plats etc. Skumtimmen läste jag i somras. Tyckte mycket om den.

annai sa...

Dosiss: Hans böcker verkar populära överallt. jag vet att de kom ut för några år sedan men antar att de fått ett lyft igen i och med filmen.