fredag 20 mars 2009

Hjälp!

Do one thing every day that scares you...

Idag var jag tvungen att tackla en av mina stora fasor. Löss! Jag vet, jag är löjlig, men jag har haft en fobi mot löss sedan barnen började skolan. I morse hittade jag ett par i mellantjejens hår. How could this happen? What have I done wrong? Oh my God, I'm such a baaaad mother! Med hjärtat i halsgropen for jag snabbt iväg till apoteket och köpte avlusningsmedel och kam. När jag ringde min man för att berätta var hans reaktion "Good, you needed that!" Ingen sympati där.
Fniss. Nu är hon avlusad och jag kan pusta ut. Det var ju inte så farligt. Maken hade rätt. Men jag vill helst inte behöva göra detta till en vana, varken avlusningar eller erkänna att maken har rätt.

7 kommentarer:

Karin sa...

Åh fy tusan, jag fasar också för den dagen. Började klia mig frenetiskt i hårbottnen när jag läste ditt inlägg. Har aldrig haft löss själv men jag antar att det kommer att komma på dottern när det är dags för dagis/skola...

Dosiss sa...

Vilken plâga! Här är det lössvarning vid varje skolstart. Jag har lössmedel hemma utifallatt.

annai sa...

Karin: Jag vet, jag gick och kliade mig i huvudet hela dagen. Har heller aldrig haft löss, kanske det är därför jag är så paranoid :)

Dosiss: Vi får också varningar från skolan då och då när det varit ett "utbrott" men hittills har vi klarat oss.

ACI sa...

Tycker inte heller att löss är supersexigt o dessutom är väl risken ganska stor att de små rackarna lagt ägg i övriga familjens mjuka sköna hårbotten?*

annai sa...

ACI: Nej, jag har kollat noooooga. Alla andra har klarat sig, tack och lov. Och jag vet att det inte spelar någon roll, men för mitt eget mentala välbefinnande har jag bytt alla sängkläder, vädrat ut, dammat, dammsugit och torkat med desinfekterande medel.
Paranoid?? Jag??

Svensk chekchouka sa...

du mâste kamma om nâgra dagar igen.
jag fasade ocksâ, men vi levde med löss till och frân hela hösten, nu rör det mig inte i ryggen. Fast jag kliar mig lite medans jag läser iallafall.
Inte fanns det löss när vi var smâ? Hur komer det sig?

annai sa...

SC: Jag kommer att kamma varje dag! Tydligen ska man behandla med oljan efter en vecka igen.
Nej, jag har inte heller något minne av att någon hade löss när vi var små. Men det måste ju ha förekommit