måndag 30 mars 2009

Musikminnen

Min 16 månader gamla lilltjej är på allting. Jämt. En stor del av min dag består av att lyfta bort henne från ställen/skåp/rum hon inte ska vara i och ställa tillbaka saker/böcker/skor etc. som hon dragit fram.
Lådorna där vi har alla CD skivor är av speciellt intresse för henne och så fort jag vänder ryggen till så är hon framme och river i dem. Jag behöver faktiskt inte ens vända ryggen till, hon är inte den som är den...
Jag sorterar inte skivorna längre. Tittar inte ens på dem utan slänger bara tillbaka dem i lådan. Jag vet ju att de kommer att rivas fram snart igen. De flesta ligger lösa eller i fel fodral vid det här laget, men jag tänkte rensa upp och sortera när lillan blivit 6 - 7 år sådär. Eller när hon flyttat hemifrån...
Hur som helst, en av skivorna hon tagit fram idag fångade min blick. En CD som min bästa vän skickat till mig för några år sedan och som jag glömt att jag hade. Ratata Guld.
Tårarna börade rinna när jag läste den fina hälsningen min kompis skickat med skivan och när jag satte på musiken transporterades jag tillbaka till mina tonår i Sverige. Wow. Otroligt vilka minnen och känslor musik kan frambringa. Härligt!
Så, tack lillan, för min lilla "trip down memory lane"!

3 kommentarer:

Lillie plein damour sa...

Ah jag som älskar Ratata, jag lyssnade pâ Försent för ett tag sedan och târarna rann.
Puss gumman.

Svensk chekchouka sa...

ja vilka minnen, kulturafton pâ bläcksvampvâgen...

annai sa...

Lillie: Visst var de bra! Och Mauros sololåtar: "Åh Saaaaaaraaaah, kom uuuuuuuut ikväll..."

SC: Precis det hade du skrivit om på skivan. Härliga tider! Kram