söndag 29 mars 2009

Mörkläggning

Släckte ni ner för Earth Hour igår? Jag tycker det är ett bra initiativ om det får folk att tänka efter när det gäller slöseri med energi.
Vi släckte alla lampor, stängde av TV, tände ljus och satt och kurade i soffan hela familjen. Varför gör man inte så oftare? Det var så mysigt, även om kombinationen nyfiken lilltjej och ett rum fullt med levande ljus inte är sådär jättelyckad...
Barnen ville inte berätta läskiga spökhistorier (tråkmånsar!), så jag tog istället tillfället i akt att vara pedagoisk och berättade varför det är så viktigt att vara sparsam med jordens resurser. Det är inte bara för att mamma tycker att det är roligt att tjata om allt, som hon alltid säger till om att släcka lampor.
Jag måste väl erkänna att vi fuskade lite. Det var mer Earth half'hour hos oss. Dels var det läggdags för barnen och de ville ju ha sina sänglampor tända, dels var det fotboll på TV. Vi kan ju inte rädda planeten när Irland spelar VM kvalmatch...

3 kommentarer:

Petra and Co sa...

Asg. Inget får stå ivägen för fotboll eller här skulle det vara NHL hockey :-) Missade helt att Earth hour var igår. Har inte hunnit titta på nyheterna de senaste dagarna men vi var på bio och sedan åt vi middag ute så huset var helt släkt i över 5 timmar, kan det räknas? Fast vi var ju inte i mörker med levande ljus förstås.3D glasögon, monster och utomjordingar blev det för oss istället :-)

Lisa sa...

Faktiskt så missade vi det (skäms!), men vi tog igen det dagen efter då hela ön förlorade elektricitet under nästan hela dagen.

annai sa...

Petra: Så ni hade Alien Hour istället ;-)

Lisa: Jamen då tycker jag att ni mer än tog igen den missade timmen på lördagen :-)