fredag 13 augusti 2010

Vildmarken kallar

Ok, inte vildmarken, men väl de gräsiga dynerna ovanför en av våra vackra stränder här på Atlantkusten. Och Atlanten kan vara nog så vild.
Vi har goda vänner på besök och i natt ska vi iväg och tälta. Förra året tog papporna med sig de stora barnen och campade och i år ska mammorna och de små också följa med.
Jag hoppas att årets tripp kan leva upp till förra årets äventyr. Att mammornas närvaro inte gör det mindre spännande. Förra året rostade de marshmallows över lägerelden och hittade en död säl på stranden. Den där sälen gjorde stort intryck... Jag har inhandlat marshmallows, men några döda havsdäggdjur kan jag ju inte garantera.
Det är meningen att vi ska iväg och campa med våra israeliska vänner när vi hälsar på dem i oktober. Chekchoukan var lite orolig att det kommer att vara lite kallt på nätterna. "Bara" 20 grader... Här har vi knappt uppnått 20 grader dagtid under juli månad. Temperaturen i går natt var runt 12. Jag tror inte att vi kommer att frysa i Israel. Men det är nog bäst att jag packar med fleecarna till i natt.

6 kommentarer:

Katarina i Holon sa...

Åh vad mysigt med tältning! Förr kunde jag tälta i nollgradigt och det var inga problem. Jag vet inte vad som har hänt med mig.

Inatt vaknade jag och frös nåt hemskt och fick leta upp en filt. Det var 29 grader i sovrummet...

Hoppas att ni får en riktigt skön och spännande resa!

Svensk chekchouka sa...

Ha ha, det är bäst ni tränar, härfinns heller inga döda sälar men sist vaknade jag av shakalernas tjut...
Kram vännen, snart är ni här!!!!!!!

annai sa...

Katarina:
29 grader är ju tropisk hetta för oss irländare! ;)
Tack, nu bär det av! Hoppas att det inte regnar på oss i alla fall!

SC:
Oh, så exotiskt!
Ja snart kommer vi! Kram

Dosiss sa...

Jätteavis Jätteavis Jätteavis Jätteavis Jätteavis Jätteavis Jätteavis Jätteavis.

ExPIAtriate wife sa...

Tvangscamping med scouterna i unga ar har gjort mig lite tveksam infor detta aventyr. Jag har bara regn, vat sovsack och fem lager klader i atanke nar jag hor order camping.
Att campa i oknen, dar temperaturen inte kallare an 15 grader, grilla och sova utan sovsack later riktigt mysigt sa har lovat ovriga familjen att vi ska kopa ett talt sa fort det blir lite svalare (inte 48 grader dagtid). Hoppas ni far ett harligt aventyr!
Kram
Pia

annai sa...

Dosiss:
:) Ja, det var riktigt mysigt!

ExPIA:
Jag kände lite som du innan, camping var inget som lockade mig, men jag måste säga att det var jättemysigt. Trångt och svettigt och det regnade på oss i morse, men det var mysigt ändå. :)
Kram