söndag 16 maj 2010

Sköna söndag

Jag sitter med en stor mugg kaffe och "bläddrar" i tidningar från världens alla hörn, läser bloggar och halvlyssnar på radion. Maken har tagit en välbehövlig sovmorgon och barnen sitter framför TVn och pysslar. Ritar, klipper och klistrar. Det mest ansträngande jag gjort idag är att hälla upp frukostflingor. Då och då tittar jag in för att försäkra mig om att lillan inte fått tag på saxen eller limstiftet.
Jag älskar dagar då ingen ska någonstans, ingen har något de måste göra och inga planer är uppgjorda. Dagar då man med gott samvete fortfarande har pyjamasen på sig klockan halv elva och inte känner någon större brådska att gå och byta om.
Man behöver sådana dagar och det är en lyx att kunna välja att inte göra någonting.
Vädret har inte riktigt bestämt sig för vad det ska göra idag. Blir det fint så kanske vi flyttar ut våra "icke-aktiviteter" i trädgården.
Kanske får jag senare för mig att slänga in lite kläder i tvättmaskinen. Kanske inte.
Något ska vi väl äta också. Kanske lagar vi något enkelt. Kanske beställer vi en pizza. Vi får se.
Jag häller upp en mugg kaffe till och bläddrar vidare i mina tidningar. Det känns inte som att det är någon större brådska med någonting.

2 kommentarer:

Katarina i Holon sa...

Låter som en väldigt skön dag!

annai sa...

Katarina: Det var det! Jätteskönt! Fick t.o.m ett ryck på eftermiddagen och dammsög övervåningen, så helt förslappad var jag inte ;)