lördag 22 maj 2010

Solskenshistoria

Krig och konflikter. Lågkonjunktur och arbetslöshet. Strejker och krispaket. För att inte tala om den där jäkla vulkanen som inte har någon som helst sympati med resenärer. Det är verkligen inte speciellt upplyftande att läsa tidningarna just nu.
Och så där, på första sidan av de flesta irländska tidningarna i dag, solskenshistorian och bilden vi alla har väntat på. Bilden på de stolta tvillingföräldrarna från Cork som igår eftermiddag kom hem från London med sina små pojkar. De fem månader gamla siamesiska tvillingarna som för sex veckor sedan separerades genom en 14 timmar lång operation i London.
Hela Irland har följt pojkarnas öde och när de igår fick komma hem mycket tidigare än vad någon hade hoppats på, så drog alla en lättnadens suck och gladdes åt att allt har gått bra.
Igår fick de komma hem och bilden på pojkarna som bars ner från flygplanet, en i mammas famn och en i pappas, gjorde mig alldeles tårögd och varm inombords.
Bilden och artikeln i The Irish Times.

4 kommentarer:

Svensk chekchouka sa...

jag fâr ocksâ en klump i halsen. Hur Överlever man dessa fjorton timmar som mamma? Efter en sâdan pers kan absolut inget ha nâgon som helst betydelse...

annai sa...

SC; 14 timmar som säkert känns som 14 år. Det går inte att föreställa sig. Varje gång de har nämnts på radion har jag liksom hållit andan och hoppats att det inte ska vara dåliga nyheter.

Freedomtravel sa...

Alltid härligt med lyckliga nyheter, det är ju så mycket av den andra varan ändå...

annai sa...

Freedomtravel; Eller hur!? Det känns skönt att kunna glädjas med familjen i den här storyn!