tisdag 18 maj 2010

Would I lie to you?

En ny undersökning har visat att män ljuger i genomsnitt tre gånger om dagen. Kvinnor är mer pålitliga och ljuger bara två gånger om dagen. Tydligen är det mest för sin mor som folk i allmänhet far med osanningar. Mäns lögner handlar mycket om alkoholintag och kvinnors om kläder. "Nej, det är inget som är fel, allt är ok!" är populärt för bägge könen att dra till med.
Väldigt upplysande!
Som alltid när det gäller undersökningar, genomsnitt och statistik ska man ta det med en nypa salt. I september visade en annan undersökning att män ljuger sex gånger om dagen. Dubbelt så mycket som kvinnor, som då ljög tre gånger om dagen.
Någon här ljuger! Eller också har vi blivit ärligare.
Genomsnitt åsido, så tyckte jag att en kommentar jag hörde på radion var intressant. Män ljuger mer för att kvinnor ställer fler frågor.
Och det finns god anledning till att vi ställer fler frågor:
Scenario 1: Jag pratar med någon i telefon. När samtalet är slut lägger jag på luren och. utan att bli tillfrågad, återger jag för maken i detalj vem, vad, var, hur, när, vaför. Allt jag pratat om och vad den andra personen sa: "och vet du vad?" "och då sa hon..."
Scenario 2: Maken pratar med någon i telefon. När samtalet är slut lägger han på luren och återgår till att läsa tidningen, titta på TV, eller vad det nu var han gjorde innan telefonen ringde. Eh???
Det är inte underligt att vi måste ställa frågor?

4 kommentarer:

Svensk chekchouka sa...

ibland ställer jag en frâga trots att jag vet svaret. Vad sa x när ni talades vid. Maken som inte vill inleda en detaljerad diskussion om vad som sades pâ telefonen svarar "ingenting". FÖrst när jag insisterar berättar han. Jag tror inte att de fattar HUR viktig viss information är!!

annai sa...

SC: Sååå irriterande.
-Vad pratade ni om?
-Ingenting.
-Men när du sa "inte idag" vad sa han då?
Och sen blir de irriterade för att man frågar så mycket...
GAAAHHH. Vi BEHÖVER veta!!!

Dosiss sa...

De borde fan sätta pâ högtalartelefonen sâ fort de svarar i telefon. Eller hur tjejer?

annai sa...

Dosiss; En alldeles utmärkt idé tycker jag ;)