söndag 2 maj 2010

Det har börjat

I fredags var barnen hos kompisar och lekte efter skolan. När jag kom för att hämta dem och fick syn på mellantjejen blev jag lite orolig. Hon såg inte frisk ut. Alldeles rödlila i ansiktet. Var hon febrig? Hade hon bränt sig i solen? Nejdå, sa kompisens mamma. Flickorna hade sminkat sig. Alldeles själva. Två fem-och-ett-halvåringar och kompisens treåriga lillasyster. De hade inte direkt varit sparsamma med rouget.
Dagen innan var hon på sexårskalas hos en klasskamrat. Ett par av de tonåriga grannflickorna hade kommit in för att måla småtjejernas naglar och ge dem "make overs". Småtjejerna var lyriska. Och hade väldigt glittriga ögonlock.
Hon börjar bli en riktigt tjejig tjej, min lilla flicka. En tjejig tjej som fnittrar och flamsar och älskar sin Barbie scooter med smink och hårsnoddar i en panel under brädan man står på. Och som i nästa andetag spelar rugby på den leriga gräsmattan framför huset, eller brottas med storebror över vem som ska ha Power Rangers pistolen.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Ha ha, jadu, här började det ganska tidigt men det är väl sâ att de imiterar de vuxna. Du kanske gâr runt och ser alldeles röd ut i ansiktet om dagarna....

annai sa...

Dosiss: Haha, ja men bara när jag är riktigt riktigt generad...