torsdag 22 april 2010

Giftastankar

Jag har egentligen inte några speciella tankar, känslor eller åsikter vad gäller kronprinsessan Viktorias bröllop. Det intresserar mig inte nämnvärt och känns ganska avlägset från min värld.
Men om hon nu vill tåga in i kyrkan med sin pappa, kan man inte låta henne göra det då? Jag menar, något ska man väl få bestämma över själv om man är prinsessa? Vad är det annars för vits att vara prinsessa? Men folk flyger tydligen i taket över det här.
Jag vet. Symboliken. Kvinnan som ägodel. Fri vilja. Bla, bla, bla...
Påskris symboliserar egentligen Kristi lidande och död och förr i tiden brukade mannen piska familjen med det på långfredagen. Reflekterar många över det när de påskpyntar?
Sverige, alla vet att ni är världsbäst på jämställdhet. Ett litet (eller ja, ganska stort) prinsessbröllop kommer inte att ändra på det. Låt tjejen göra som hon vill.
Jag gifte mig här på Irland och som de flesta brudar här gick jag in i kyrkan med min pappa. Och jag är så glad att jag gjorde det. Jag är så glad att han var med och spelade en stor roll i vårt bröllop.

4 kommentarer:

PEC sa...

Jag håller med dig. Låt henne göra som hon vill. Tyvärr har det gått åt andra hållet med jämnlikheten i Sverige. Nu skall männen kuvas och göra som kvinnan säger annars... Pappas anställd kunde inte jobba varken sent eller i en annan stad för han var tvungen att vara hemma för hans fru hade bestämt en tjejträff. Jag höll på att ramla av stolen när jag hörde det. Undra hur det skulle funka om Jim sade likadant till sin chef :-)

Unknown sa...

"fniss" jag hade en känsla av att min pappa drog mig in i kyrkan och sedan sprang därifrân med ett "bytt bytt kommer aldrig mer tillbaka".

Svensk chekchouka sa...

Victoria är inte sin fars ägodel, utan svenska folkets. De lägger sig i allt, men det finns det ingEt speciellt ord för. Sorgligt tycker jag- stackars tjej.

annai sa...

PEC: Ja jag skulle då inte vilja vara arbetsgivare i Svedala! Eller kronprinsessa ;)

Dosiss: *asg* ja men visst ska man väl unna papporna den känslan ;)

SC: Ja stackars tjej. Att gifta sig och planera allt är ju så roligt. Tänk att ha en hel befolkning som ska lägga sig i. Hon skulle säkert hellre åka till Las Vegas!