torsdag 7 maj 2009

Böcker

Jag älskar att läsa. Maken också.
Vi har en välfylld bokhylla med en minst sagt eklektisk samling. Där finns allt från Oscar Wilde till Marian Keyes. Från Franz Kafka till Dan Brown. Från Bibeln till Richard Dawkins The God Delusion.
Jag tänker inte låtsas att jag läst varken Salman Rushdies Midnight's Children eller Shakespeares hela samlade verk, men det är härligt att ha en stort urval och en rolig blandning att bläddra i. Och jag har läst alla Maeve Binchy böckerna som står i hyllan!
När hyllan blir alltför full rensar vi ut och ger böcker till någon välgörenhetsaffär. Sen börjar vi fylla på igen.
Barnen tycker också om böcker. Även lillan, som inte längre bara försöker tugga i sig sidorna, gillar att bläddra i färgglada böcker. Det är roligt och nyttigt att läsa. Det är lärorikt och det öppnar upp världar som ligger långt borta, både i tid och rum. Det är något jag vill uppmuntra.
Ibland sträckläser jag bok efter bok och ibland (som t.ex. när jag har varit gravid och inte haft en vanligt fungerande hjärna!) läser jag mindre.
Jag har just läst ut Millenniumserien och vet inte vad jag ska ge mig på nu. Snälla, ge mig lite boktips!

2 kommentarer:

Katarina sa...

Nu fick jag dåligt samvete...jag läser jättelite nu sen jag började jobba. Ska bättra mig, för jag gillar verkligen att läsa. Försöker ta varannan bok svensk och varannan hebreisk, men det går trögt!

annai sa...

Katarina: Att läsa på hebreiska låter väldigt imponerande tycker jag!
Jag läser helst på engelska, ibland på svenska. Lillie skickade en fransk bok till mig nyligen. Borde kanske tackla den men känner mig lite rostig!