söndag 10 maj 2009

Lahinch

Lahinch är en liten stad på Atlantkusten. En välbesökt badort på sommaren med en strand som är underbar att promenera på även under vintern. Tidvattnet var på väg in när vi åkte hem så vi tajmade det perfekt idag.
Det är härligt att åka dit för att fylla lungorna med havsluft och blåsa bort spindelväven. Om det är molnfritt och klart kan man skymta Boston på andra sidan pölen...Ok, maybe not...
Jag älskar att känna lukten av hav och tång och att höra ljudet av vågorna som konstant rullar in. Swish... Swosh...
Lahinch är något av ett mecca för surfare som kommer dit året om för att rida på vågorna. Idag var vågorna inte så imponerande så de satt mest och guppade på sina brädor.
Det är en salig blandning människor och aktiviteter på stranden. Folk som solar, simmar, surfar, springer och promenerar. Som motionerar hundar och hästar. Barn som spelar fotboll eller hurling och flyger drakar.
Vi brukar avsluta besöket med en påse pommes frites eller en glass vid strandkanten och åka hem glada och nöjda. Härligt vindpinade och trötta!2 kommentarer:

Dosiss sa...

Jag saknar havet enormt. Vi bor just nu i frankrikes inland, vackert det med, men havet fâr livsandarna att jobba lite mera.

annai sa...

Dosiss: Visst mår man bra av havet. Jag är lyckligt lottad som bor nära!