lördag 23 maj 2009

Skillnad

Idag var det mellantjejens tur att gå på kalas. Hennes social diary är inte riktigt lika fullbokad med partaj som sonens, hon är ju två år yngre, men hon håller igång hon också.
Det är lustigt hur tidigt det märks skillnad på tjejer och killar när det gäller att göra sig i ordning för att gå ut. Inte konstigt att vi flickor är så duktiga att ta tid på oss. Vi börjar ju "träna" redan i 4-års åldern.
Jag har tur om sonen går med på att snabbt plaska lite vatten över ansiktet och möjligtvis byta tröja, om den han har på sig är smutsig, innan han ska iväg på kalas. Jag menar inte att ungarna ska ha kostym och slips, men man vill ju gärna skicka iväg dem hela och rena.
Dottern däremot tar det här med att klä sig till kalas på allvar. Inbjudan till dagens kalas sa att de kunde ha på sig sina utklädningskläder om de ville. Och det ville vi!
Finaste princessklänningen á la Törnrosa. Looken kompletterades med glittriga nylonstrumpbyxor, hemmagjord tiara och mammas nagellack. Hon poserade stolt och nöjt för foton och tyckte att hon själv var såååååå tjusig. Nickade medhåll när pappa frågade om hon var den sötaste prinsessan i världen. Man ska inte vara blygsam.
Kalasdeltagarna bestog av 20 flickor i åldern 3-10. Det var som en explosion av rosa och tyll och tiaror!
Och snälla dottern kom hem och delade med sig av sin party bag till storebror, precis som han alltid delar med sig av sina godsaker när han varit på kalas. Där är de ialla fall lika. Lika snälla. Det är ju skönt för deras gamla mamma att de kan vara sams ibland också.

3 kommentarer:

Svensk chekchouka sa...

wow, jag vill gärna se kort!!

Unknown sa...

Foto foto foto! ;)

annai sa...

SC och Dosiss: Foton finns nu på FB. Titta och njut!