tisdag 8 juni 2010

It was twenty years ago today...

Den åttonde juni 1990 tog jag studenten. För 20 år sedan. Tjugo!
En av mina klasskamrater la in klassens studentfoto på Facebook. Själv har jag någon gång under min road trip tappat bort mitt klassfoto så det var så roligt att se oss igen. En ekonomiklass med 28 tjejer och 3 killar. Unga fräscha ansikten som ler glatt och förväntansfullt mot kameran. Detta var tiden innan plattänger. År 1990 hängde åttiotalets stora hår fortfarande med och vällde fram under de vita mössorna.
Jag hade inte kunde gissat då att jag tjugo år senare skulle bo på västra Irland med irländsk make och tre barn. Att jag själv skulle känna mig mer "utländsk" än svensk. Jag kommer inte ens ihåg vad jag hade för förhoppningar eller planer. Att leva livet och ha roligt skulle jag tro. Just den dagen tänkte vi nog inte mycket längre än stundetfirandet.
Såhär tjugo år senare kan jag göra en inventering och konstatera att jag är både lycklig och lyckligt lottad. Jag känner mig mycket nöjd och tillfreds med vad jag åstadkommit. Jag har sett och gjort och mött och rest. Och jag är inte klar än. Inte på långa vägar. Och den ljusnande framtid är vår!

4 kommentarer:

Svensk chekchouka sa...

... och här sitter jag i mellanÖstern och ryser... Vi ville iväg pâ äventyr, uppleva nâgot nytt, träffa andra männsikor, lära oss andra sprâk.
Jag tycker ocksâ att vi har lyckats ganska bra hittills. Jag är stolt Över vem jag är, vem du är och framfÖrallt är jag stolt Över vâr vänskap som är unik.
Jag älskar dig.

annai sa...

SC: Ja den har vi vårdat väl och jag tycker verkligen att vi ska vara stolta. Och tacksamma. Det är inte alla som har sådan tur :)
Love you too!

Karro sa...

Fina tankar och text.
Trevlig helg till er!!

annai sa...

Karro:
Vad snällt :) Tack!
Önskar dig en härlig helg!