måndag 7 juni 2010

Jag får pippi på Pippi. Är jag vuxen nu?

När sonen var liten fick han hela Pippi Långstrump serien på video. (Video!? Hur gammal är han?) För några år sedan överförde min svåger den till DVD åt mig. Han var väldigt intresserad när jag sa att jag hade några Swedish films jag ville ha hjälp med. Döm om hans besvikelse när jag gav honom Pippi...
Hur som helst kom jag på idag att lillan nog aldrig sett Pippi. De äldre barnen har väl växt ifrån henne och filmerna plockas inte fram så ofta. Jag satte på den första filmen (som svågern för övrigt har kallat Pippa! Hur vad det med svenska filmer nu igen...?) och alla tre barnen tittar nu förtjust. Och jag tycker ju att det är roligt att de tittar och lyssnar på svenskt.
Men jag kan inte låta bli att tänka; Måste hon stöka till sådär? Kasta mat. Bråka med poliserna. Tilltala alla med Hörru du. Så himla oartigt. Och Prusseluskan vill ju faktiskt bara hjälpa till...
Betyder det att jag är vuxen nu? Nu när jag finner Pippi mer irriterande än underhållande. Eller är jag bara en tråkmåns som begår helgerån? För som svensk, att inte tycka om Pippi är kanske lika förbjudet som att inte tycka om Mamma Mia filmen?

5 kommentarer:

Katarina i Holon sa...

Japp, nu har du blivit en tant! :-)

Jag har svårt för barnfilm öht, speciellt tecknat. De löjliga rösterna och knäppa skratten driver mig helt koko. Värt av de värsta är Bob Sponge, helt hemsk!!

Dosiss sa...

Jag tyckte mest synd om Pippi och var nog mer som Annicka;) Och jag tyckte heller inte om Mamma Miafilmen. Det är bara amerikanska musikaler som jag gillar, helst frân 40 och 50-talen. Vi är tanter bâda tvâ;)

annai sa...

Katarina: Jaha, det är bara att acceptera då ;). Håller med om SpongeBob, jag fattar inte alls vad ungarna ser i honom.

Dosiss: Vilket moget förståndigt barn du var som förstod att det faktiskt var synd om Pippi.
Jag visste väl att jag inte var ensam om att inte gilla MammaMia :)

TinTin sa...

Jag som ju faktiskt var väldigt förtjust - och skäms inte ett dugg - över Mamma Mia-filmen/musikalen (och gillar Singin' in the Rain) har aldrig gillat Pippi. Hon är jättepinsam och oartig och stackars Tommy och Annika får liksom aldrig all information utan förväntas bara hänga med. Fast skådisarna/rövarna är ju fantastiska!
Karlsson på Taket är också hemsk.
:)

annai sa...

TinTin:
Visst är hon jobbig?!
Karlsson är hemsk, jag håller med. Stöddig, otrevlig, narcissistisk.
Hihi, kanske analyserar vi barnprogrammen för mycket ;)

Vad gäller Mamma Mia får vi nog "agree to disagree"! ;)