söndag 20 juni 2010

Det känns som sommar...


...när barnen badar i vattenspridaren.
Det där surrande, spottande ljudet från vattenspridaren, blandat med förtjusta skrik när de iskalla vattenstrålarna träffar solvarma små kroppar, är som ett eko från min barndoms somrar.
Emellanåt hörs ett "Ouch!" från någon som sprungit för fort, halkat i det våta gräset och landat på rumpan med ett hårt plask. Och så snabbt upp igen för ytterligare några varv i de kalla strålarna. De hade kunnat fortsätta hela dagen.
Så härligt. Jag kunde inte heller motstå lite svalka. Fast en snabb kalldusch räckte för mig.

5 kommentarer:

Karro sa...

Åh vad härligt!!! Sitter här och tänker tillbaka på mina sommarlov och alla barn på gatan som la upp tävlingar och skulle passera ALLAs hus och dess vattenspridare. Ååhhhh!!!
Jag vill också att mina barn ska få springa och svalka sig så. Vi hoppas att dom får prova på det i sommar när vi ska vara i sverige nästan 1 månad.
Om vädret vill.
Ha det bra!!!

Jenny sa...

Härligt! Minns hur man var alldeles blöt, kall, och gräsig efteråt och satt och huttrade i en handduk på altanen alldeles blå om läpparna!

annai sa...

Karro:
Vi har gammal smalfilm hemma från när jag var liten och alla ungarna på gatan var på vår tomt och sprang i vattenspridaren. Härliga minnen.
Jag hoppas ni får vattenspridarväder när ni åker till Sverige :)!

Jenny:
Precis så! Amy frågade huttrande efter varm choklad för att värma upp sig efteråt, där hon satt i den gassande solen.

Svensk chekchouka sa...

Vattenspridare ,var ju liksom det bästa av allt. Den där som rör sig fram och tillbaka sâ att man kan springa under själva strâlarna var bäst... Här brukar ungarna blöta ner sig mha dricksvattenfontänerna, fast bara lite eftersom vi har vattenbrist och folk säger till om de slösar...

annai sa...

SC:
Det är en sådan vi har. En "båge" liksom.
Ja, jag kan tänka mig att ni måste vara lite försiktigare med vattenkonsumtionen. Och vi är så glada att vi ens behöver vattna gräsmattan. Det känns som flera år sedan vi gjorde det.
Men jag tycker inte man ska slösa bara för att man har. Man ska vara medveten.